Asociația Maximilian

Organizație non-profit

Asociatia Maximilian Buzau (AMBz) este o organizatie non-profit ale carei scopuri sunt legate de sustinerea si promovarea activitatilor destinate protectiei mediului, in special monitorizarea si conservarea valorilor naturale din ariile protejate.

Considerand-o ca cea mai buna solutie pentru realizarea unor astfel de obiective, membrii sai fondatori au hotarat preluarea responsabilitatii administrarii siturilor protejate ROSCI0005 Balta Alba-Amara-Lacul Sarat Caineni-Jirlau, ROSPA0004 Balta Alba-Amara-Jirlau si a rezervatiilor 2.271-Balta Alba, 2.272-Balta Amara, 2.260-Lacul Jirlau-Trup Visani (pentru o perioada foarte scurta, de cateva luni, impreuna cu Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa).

Acest lucru s-a realizat după încheierea cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a Convenției de custodie nr. 346/08.07.2014, a Actului adițional nr. 342/08.06.2015 încheiat cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului, respectiv a Actului Adițional nr. 2/04.07.2017 încheiat cu Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP). În calitate de custode, AMBz asigură respectarea prevederilor regulamentului și coordonarea unitară a tuturor activităților de pe raza siturilor în vederea păstrării valorilor naturale ale acestei zone.

Abonează-te la newsletter pentru noutăți