2% pentru mediu

CE ESTE „SISTEMUL 2 %”?

 Pentru a ne conforma cu legislația UE a fost  inclus în Codul Fiscal o prevedere numită “2%”. Potrivit acestei prevederi, contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze în fiecare an 2% din impozitul pe venit, către o entitate nonprofit. Procedura este enunțată în art. 57 și 84 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal și este detaliată în Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 185/15.02.2007.

Pentru prima dată cetățeanul ARE POSIBILITATEA DE A  DICTA  STATULUI CE SĂ FACĂ CU BANII SĂI, sau măcar cu 2% din aceștia. Cetățeanul poate dispune  modul în care vrea să fie cheltuită o parte din impozitul său.

NU PLĂTEȘTI MAI MULT, din toții banii pe care statul ți-i ia prin impozit, statul este obligat DE TINE  să dea 2%, cui vrei tu.

CUM PROCEDEZI?

Dacă te-ai hotărât să alegi ca 2% din impozitul pe venitul tău în anul fiscal anterior să fie redirecționat către Asociația Maximilian, reține datele de identificare:

Denumire entitate non-profit: ASOCIATIA MAXIMILIAN

Cod de identificare fiscala al entitatii non-profit: CIF 16823216

Cont bancar IBAN: RO498BTRL01001205313648XX

Asta-i tot!

Iți mulțumim pentru contribuția ta și te asigurăm că banii tăi îi vom folosi pentru protecția mediului și conservarea biodiversității.

AFLĂ MAI MULT

Suntem bucuroși să-ți răspundem la întrebări.

GALERIE FOTO

Situl ROSCI0005: Balta Albă-Amara-Lacul Sărat Câineni-Jirlău

Abonează-te la newsletter pentru noutăți